Kosttilskud

5 kosttilskud der bidrager til immunforsvaret

Artikel gennemlæst af Claire Muszalski

Hvilke kosttilskud kan styrke immunforsvaret?

At støtte og styrke immunforsvaret kan gøre hele forskellen, når det gælder om at være i stand til at tackle alle dine daglige aktiviteter og udfordringer. Alt fra at have en produktiv dag på arbejdet, til at smadre igennem en vellykket omgang træning.

Det er den første og sidste linje i forsvaret mod dårligt helbred og sygdom, så helt generelt, jo stærkere dit immunforsvar er, jo sundere er du som individ. Men dit immunforsvar skal regelmæssigt klare mange eksterne faktorer.

Det kan blive nedslidt af sygdom, toksiner og forurening i luften, usunde fødevarer, stress, bakterier, aldring og i nogle tilfælde endda ved overanstrengelse. Det kan blive ret voldsomt, hvis du ikke passer ordentlig dig selv.

At holde dig sund indefra og ud er en nem måde at holde øje med tingene. Ligeledes at holde dig på sporet, uanset hvilke mål du arbejder hen imod.

Derfor mener vi, at styrkelse af dit immunforsvar er lige så vigtigt for din træningsrutine som at opbygge dine biceps.

Her er fem kosttilskud, der kan styrke immunforsvaret.

styrke immunforsvaret

1. Fiskeolie

Fiskeolie-tilskud , såsom tran, er kendt for deres sundhedsmæssige egenskaber, især med hensyn til immunitet. Fiskeolie som tilskud indeholder forbindelser, der har vist sig at understøtte det humane immunforsvar ved at reducere betændelse, hvilket hjælper med at afværge udviklingen af hjerte-kar-sygdomme.

Plus, de er et praktisk og omkostningseffektivt alternativ, hvis du kæmper for at få nok olieagtig fisk i din kost.

2. D-vitamin

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, almindeligt kendt som ’solskinsvitamin’ på grund af menneskets legems evne til naturligt at syntetisere det, når det udsættes for UV-stråler fra solen.

Undersøgelser har antydet, at højere end gennemsnitlige mængder D-vitamin i væsentlig grad kan reducere en persons sandsynlighed for at lide af dårligt helbred og / eller sygdom.1

D-vitamin hjælper ikke kun med at støtte immunforsvare. Det understøtter også calcium absorption, hvilket igen kan fremme knoglesundhed og styrke.2

3. Mælkesyrebakterier

Probiotika kaldes også for de ‘venlige bakterier’, der bor i den menneskelige fordøjelseskanal, primært tarmen. I din fordøjelseskanal er der bogstaveligt talt millioner på millioner af forskellige bakterier; nogle gode og nogle dårlige.

Gode bakterier, såsom Lactobacillus Acidophilus, har vist sig at spille en vigtig rolle i immunforsvarets sunhed og funktion, da de kan hjælpe med T-celleproduktioner. Det er celler, der er ansvarlige for at bekæmpe skadelige bakterier, toksiner og frie radikaler indeni.3.

Hele 70% af immunforsvaret kontrolleres faktisk via det, der foregår inde i tarmen, så det er vigtigt at sørge for, at din tarm er sund.

4. C-vitamin

C-vitamin er uden tvivl det mest imponerende vitamin, når det kommer til at øge immunforsvaret. Det er måske også derfor, at læger anbefaler at øge C-vitaminforbruget i sæsoner med forkølelse og influenza.

C-vitamin er velkendt som et supplement til at styrke immunforsvaret på grund af dets antioxidant egenskaber. Disse hjælper med at befri kroppen fra frie radikaler. Derudover kan det binde sig til giftige materialer indefra og forhindre dem i at forstyrre naturlige interne processer udført af kroppen.4

Det er også en god ide at gøre til en del af din træningsrutine, da det hjælper med at støtte dit naturlige forsvar efter en hård træning.5

5. Multivitaminer

Der er en grund til, at de kaldes essentielle vitaminer. Hver enkelt har en hel række vigtige sundhedsmæssige fordele, der hjælper dig med at føle dig rask. At tage en multivitamin hver dag er en sød og enkel måde at sikre dig, at du bliver fyldt op med alt, hvad du har brug for.

Vores premium multivitamin kompleks THE Multi™ indeholder en komplet A-Z blanding af essentielle vitaminer og mineraler, ideel til understøttelse af generel velvære. Med højere bio-tilgængelighed end standard multivitamin formler er disse kapsler designet til at give dig den optimale levering af de næringsstoffer, du har brug for.

De indeholder en kraftig blanding af B-vitaminer, D-vitamin og zink, som alle spiller en rolle i at støtte og styrke immunforsvaret – såvel som C-vitamin, som især hjælper under og efter intens træning.5,6

Desuden indeholder de jern og magnesium, som kan hjælpe dig med at bekæmpe træthed.7

Undgå at blive smittet til træning I Hvor hygiejnisk er dit træningscenter?

Træning

Undgå at blive smittet til træning I Hvor hygiejnisk er dit træningscenter?

Lad ikke dit træningscenter får dig ned med nakken.

2020-03-11 18:23:21Skrevet af Evangeline Howarth

Træne når man er forkølet | Er det godt eller dårligt?

Træning

Træne når man er forkølet | Er det godt eller dårligt?

Kan du nyse og snøfte dig vej i gennem en træning? Her er, hvad du har brug for at vide.

2020-02-12 17:38:20Skrevet af Evangeline Howarth

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.


  1. Bartley, J. (2010). Vitamin D: emerging roles in infection and immunityExpert Review of Anti-infective Therapy8(12), 1359-1369.
  2. Sunyecz, J. A. (2008). The use of calcium and vitamin D in the management of osteoporosisTherapeutics and clinical risk management4(4), 827.
  3. Perdigon, G., De Macias, M. E., Alvarez, S., Oliver, G., & de Ruiz Holgado, A. P. (1988). Systemic augmentation of the immune response in mice by feeding fermented milks with Lactobacillus casei and Lactobacillus acidophilusImmunology63(1), 17.
  4. Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and immune functionNutrients9(11), 1211.
  5. Vitamin C contributes to the maintenance of normal function of immune system during and after intense physical exercise.
  6. Vitamin B6, vitamin B12, biotin, vitamin D, and zinc all contributes to the normal function of the immune system.
  7. Iron and magnesium contribute to the reduction of tiredness and fatigue.


Myprotein

Myprotein

Forfatter og ekspert


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her