Kosttilskud

Kreatin Piller vs. Pulver | Hvad er mest effektivt?

Kreatin er et af de mest populære præstationsfremmende kosttilskud. Hvis du ikke allerede supplerer med det, er det kun et spørgsmål om tid. Og når den tid kommer, og den kommer, er der kun én beslutning tilbage at træffe. Piller eller pulver?

For at gøre den beslutning lidt nemmere har Myprotein-produktudvikler Katie Brown taget sig tid til at opdele forskellene mellem kreatin i pille- og pulverform. Her er fakta – du skal bare vælge. Du kan takke hende senere.

 

Vi vil ikke kede dig med endnu en dybdegående gennemgang af kreatin. Det har vi dækket udførligt før. Men her er en hurtig genopfriskning: Kreatin er et molekyle, der findes naturligt i kroppen og består af tre aminosyrer – glycin, arginin og methionin. Det hjælper kroppen med at skabe mere ATP, som er vores energikilde. Dette kan forbedre præstationen ved at give dig mulighed for at træne i længere tid. Få mere at vide om det her.

Piller

Piller for os skriger bare bekvemmelighed – læg dem i din pilleæske sammen med resten af dine daglige kosttilskud, og der er ikke mere at tænke på. Men det er bare min mening. Lad os se, hvad Katie har at sige.

I pilleform skal kreatin først fordøjes, før det kan bruges af kroppen. Men har hastigheden af kreatinoptagelsen egentlig nogen betydning? Kort sagt, ikke rigtig. Eller i hvert fald er der på nuværende tidspunkt ikke nok afgørende beviser til at give et endegyldigt svar. Men én ting vi ved med sikkerhed er, at kreatin ikke har en øjeblikkelig effekt.

Når du først begynder at tage kreatin, bør du gå igennem en loading-fase for at mætte dine celler. Tag tre gange den anbefalede daglige mængde i to uger. Fra da af bør du have nok oplagret til at se fordelene ved fremtidige træningspas. Hvor hurtigt kreatin derefter optages i dit system ændrer ikke din træning. Hurtig fordøjelse har ikke nogen stor effekt, men det har konsistens – det er nøglen til at se virkningerne af dit kreatintilskud.

Pulver

Og den anden mulighed: pulver. Det er naturligvis ikke så praktisk – du skal slæbe en pose med dig, grave efter din scoop, have en shaker ved hånden, og dine doser vil aldrig være lige så præcise som med en tablet.

Men nok negativitet. Kreatinpulver koster mindre pr. portion end kreatinpiller – så det er en gevinst. Og fordelene stopper ikke der. Pulver tilbyder en smule variation, hvilket altid er rart, og de er mere alsidige. Du kan ikke gå galt i byen med at tilsætte kreatin til en smoothie. Her er faktisk en opskrift.

Bliv frugtagtig med din kreatin | Forfriskende smoothie opskrift

Sunde Opskrifter

Bliv frugtagtig med din kreatin | Forfriskende smoothie opskrift

2019-07-25 05:47:01Skrevet af Lauren Dawes

Kort fortalt

Katie har talt, så nu er det op til dig. Hvad skal det være? Piller eller pulver? Eller begge dele. Der er ingen regel om, at du skal vælge en og holde dig til den.

Dine spørgsmål om kreatin besvaret af en ernæringsekspert

Kosttilskud

Dine spørgsmål om kreatin besvaret af en ernæringsekspert

Richie besvarer alle dine brændende spørgsmål.

2022-03-05 14:00:40Skrevet af Emily Wilcock

Kreatin er ikke kun til bulking eller mænd | Ekspert forklarer

Kosttilskud

Kreatin er ikke kun til bulking eller mænd | Ekspert forklarer

Endnu mere god viden om et velkendt og populært supplement.

2022-04-14 17:29:52Skrevet af Emily Wilcock

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her