Kosttilskud

Stop med pre-workout dry scooping | Ernæringsekspert forklarer

Fitnessbranchen er ikke fremmed for lejlighedsvise kontroverser, og en af de mere bizarre modefænomener er pre-workout dry scooping. Har du nogensinde været i tidsnød og desperat efter at komme i fitnesscenteret? For at spare tid har nogle motionister smidt en skefuld pre-workout-præparat i sig uden noget som helst vand for at spare tid.

Lyder forfærdeligt, ikke? Det er det også. Desværre har denne farlige trend spredt sig som en steppebrand på GymTok, hvor folk begejstret har hældt tør pre-workout ned før en svedig omgang. Men denne dille indebærer nogle alvorlige risici – nogle af dem kan være dødelige. Den gode nyhed er, at Richie Kirwan er her for at gennemgå dem alle i den seneste Nutritionist Explains-video, hvor han sætter tingene på plads med hensyn til pre-workout dry scooping. Her er hvorfor du ikke skal holde dit krudt tørt.

“Fordele” ved pre-workout dry scooping

Richie bruger udtrykket “fordele” meget løst her. Han har gravet lidt på YouTube i tørskovling og fundet nogle af de forbløffende grunde til, at folk vælger at droppe vand i deres pre-workout. Ingen af dem er på nogen måde overbevisende.

“Det sparer tid”

Dry scooping kan spare dig ca. 90 sekunder, mens du venter på, at vandhanen løber og shaker din pre-workout op. Er 90 sekunder virkelig de potentielle konsekvenser værd?

Dovenskab

Du kan bare ikke gide at tage din shaker frem, lade hanen løbe og shake det hele. Kom nu, hvis du er på vej ind i træningscenteret for at dødløfte, kan du godt finde motivationen til at blande din pre-workout.

Hurtigere koffeinoptagelse

Nogle glødende dry-scoopers hævder, at de nyder godt af en hurtigere koffeinoptagelse, når de dry-scooper, og Richie siger, at der er en “stump” af sandhed i denne påstand. Det skyldes, at nogle stoffer kan optages direkte fra blodkarrene i munden.

Men som Richie påpeger, vil du kun have pre-workout-midlet i munden i højst et par sekunder, hvilket giver det næsten ingen tid til at blive absorberet på den måde.

Dry scooping betyder mere kosttilskud. Fact check: Det gør det ikke!

Den mest chokerende påstand, som Richie fandt i sin YouTube-research, var argumentet om, at dry scooping “giver dig mulighed for at bruge mere af et kosttilskud, fordi du ikke fylder din mave med vand”. . Dette har et enormt potentiale til at være farligt – at fylde din mave med meget bioaktivt pulver er bestemt ikke en god idé.

Når vi taler om pre-workouts, så tjek vores seneste gummie innovation…

Pre-Workout Gummies | Den nye generation af Pre-Workout

Kosttilskud

Pre-Workout Gummies | Den nye generation af Pre-Workout

Få fingrene i disse pre-workout lækkerier.

2022-01-05 19:11:21Skrevet af Emily Wilcock

Hvorfor du ikke bør dry scoope

Så nu, hvor Richie har debunked “fordelene” ved dry scooping, så lad os komme ind på alle grundene til, at du ikke bør gøre det. Der er mange.

Der er en masse af det

Scoops i pre-workout er måske mindre, men den lille skefuld er stadig en masse pulver at sluge. Og uden vand er det ret svært. Du kan ende med at indånde det og hoste det hele ud. Eller som Richie udtrykker det: “Du kan inhalere noget af det i dine lunger, hvilket betyder, at du hoster en neonsky af skadelige dampe ud, og du ender med at ligne den ****, du faktisk er.” Man kan sige, at det ikke er værd at sætte den teori på prøve.

Du sætter dine tænder på spil

Pre-workout er ekstremt syreholdigt, og når du dry scoop’er, sætter du disse syreholdige ingredienser i direkte kontakt med dine tænder. Richie siger: “Jeg er ligeglad med, hvor god træningen er, jeg vil ikke miste mine tænder på jagt efter det perfekte pump.”

Vand er vigtigt for optagelsen

Dry-scoopers synes også at glemme vigtigheden og værdien af vand, når det kommer til en god træning. Han forklarer: “Vand er afgørende for optagelsen af pre-workout ingredienserne fra dit fordøjelsessystem til din blodbane.” Oven i det er pre-workouts designet til at blive brugt med den korrekte mængde vand for at optimere optagelsen.

Vand er vigtigt for de vigtigste ingredienser

Hvis vi holder fast i emnet vand, er det også vigtigt for funktionen af visse nøgleingredienser i pre-workout. For eksempel citrullinmalat. Den ingrediens, der øger blodgennemstrømningen til musklerne, hvilket kræver større blodvolumen. Her er hvordan Richie forklarer det…

“Hele pointen med pumpforstærkere er at udnytte blodvolumen, som for det meste består af vand, til at få dine muskler til at svulme op under træning.” Så, hvorfor springer vi vand over igen?

Vand er en præstationsfremmende faktor

Richie er ikke færdig med vand endnu. Det er også en præstationsforstærker helt af sig selv. Han forklarer, at forskning har vist, at når du bliver mere dehydreret, falder din muskelstyrke. Så med Richies ord: “Hvorfor skulle du dog tro, at det er en dårlig idé at drikke noget vand før et træningspas?”

pre-workout dry scooping

“Pre-workouts smager bare forfærdeligt ufortyndet”

Har du nogensinde drukket ufortyndet saft? Ja, ikke rart. Pre-workout dry scooping er ligesom det, men endnu værre, fordi det ikke engang er flydende. Pre-workout er lavet til at blive fortyndet med vand, så smagsstofferne vil være alt for kraftige, hvis de ikke er fortyndet.

Igen, Richie udtrykker det bedst…

“De er fulde af smagsstoffer og sødemidler, der smager godt, når de fortyndes til den rigtige mængde. Men hvis du tager dem koncentreret, er det som den fest i munden, du aldrig har ønsket at tage til.”

Kan forårsage maveforstyrrelser

Ikke alene kan dry scooping give forstyrrelser i smagsløgene, men det kan også give maveproblemer. Dette skyldes hovedsageligt det høje indhold af koffein og kreatin i mange pre-workouts. Og som Richie siger: “Det sidste, du ønsker at gå ind i et tungt træningspas, er at føle, at din mave bliver flået fra indersiden.” Ja, vi springer over.

Hvis du fortynder pre-workouten med vand, hjælper det din mave med at tolerere koffeinen og kreatinen, så du får masser af energi til din træning, men uden maveproblemer.

Pre-workout dry scooping kan være fatal

Den sidste og vigtigste grund til, at du ikke bør dry scoope, er de potentielt alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Nogle mennesker er endt på hospitalet med mistanke om hjerteanfald efter at have dry scoopet. Det er ikke det værd.

Nu hvor du ved, hvordan du sikkert kan tage pre-workout, skal du finde den rigtige for dig …

8 Pre-workouts til en svedig træning

Kosttilskud

8 Pre-workouts til en svedig træning

Der er en mulighed for alle.

2022-01-26 04:00:00Skrevet af Emily Wilcock

Kort fortalt

Richie er bestemt ikke fortaler for at dry scoope din pre-workout. Listen over negative ting er lang, og der er en meget kort og spinkel liste over potentielle “fordele”. Richie afslører dog, at han nogle gange dry scooper sin kreatin om morgenen af dovenskab (skam dig, Richie), men han følger altid op med vand og anbefaler det absolut ikke – heller ikke hvis du følger op med vand med det samme.

Richie’s sidste ord er: “du bør ikke dry scoope din pre-workout. Det er simpelthen bare dumt.”

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Monica Green

Monica Green

Forfatter og ekspert

Oprindeligt fra det sydlige London dimitterede Monica fra University of Leeds med en grad i filosofi. Efter at have opdaget en kærlighed til at træne, mens hun studerede, blev Monica tiltrukket af vægttræning, som hjalp hende enormt meget gennem stressende tider som studerende. Fra at skrive for en populært studenterside udviklede Monica sine færdigheder som forfatter og skrev regelmæssigt populære bidder. Hun er begejstret for at kunne kombinere sin kærlighed til skrivning med sin passion for træning. I sin fritid elsker Monica at lave mad, prøve nye restauranter med venner og udforske nye vandrestier.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her