Kosttilskud

Opbyg muskler på nul kalorier og nul sukker med EAA

Der findes så mange proteinprodukter på markedet – whey, kasein, EAA, BCAA – at man kan være tilgivet for at blive lidt forvirret. Så lad os få det til at give mening.

Myproteins produktudvikler og ernærings BSc Katie Brown er tilbage med endnu en opdeling af næringsindholdet, så du kan holde dig godt informeret og træffe de rigtige valg for dig. I dag dykker vi ned i EAA. Hvad er de til, og er de bedre end whey protein?

 

Hvad er EAA?

Endnu et akronym, hva’? Heldigvis er denne ret enkel. EAA står for essentielle aminosyrer, som er proteinets byggesten. Simpelt.

Men her er det, hvor vi sætter det et niveau op.

Aminosyrer er kæder af forbindelser, der består af kulstof, nitrogen, hydrogen og oxygen. Disse mindre kæder er forbundet til et større proteinmolekyle.

For at fordøje det protein, vi spiser, skal vores krop bryde proteinet ned i de enkelte aminosyrer. Disse kan derefter bruges til at støtte musklerne under træning og hjælpe med at skabe ny muskelmasse. Det er det, vi gerne vil høre.

Samlet set er der ni essentielle aminosyrer, også nogle gange kendt som “uundværlige aminosyrer”. De er kendt som “essentielle” eller “uundværlige”, fordi vores krop ikke kan lave dem, så vi skal få dem fra maden. Fjerkræ, kød og æg er fulde af essentielle aminosyrer og kan hjælpe dig med at nå dine daglige makromål.

Men disse er ikke levedygtige proteinkilder for alle – veganere kan have svært ved at få alle deres aminosyrer på en plantebaseret kost, så det er her, vores veganervenlige EAA kommer til nytte.

Og EAA-tilskud er ikke kun for veganere. Med prisen på alting, der tilsyneladende stiger, er det måske ikke en vej, du er villig til at gå, hvis du skal øge dit fjerkræ-, kød- og ægforbrug. Og det er vi enige med dig i. EAA er en omkostningseffektiv og tidseffektiv måde at få de næringsstoffer, du har brug for, især hvis du har et mål med et højt proteinindhold, du skal nå.

Hvorfor vælge Impact EAA?

Impact EAA indeholder ikke kun alle de essentielle aminosyrer, men også et optimalt 4:1:1-forhold af forgrenede aminosyrer (BCAA). Disse er leucin, isoleucin og valin.

BCAA har vist sig at fremkalde fedttab, fremme muskelvækst og vedligeholde den generelle træningsydelse. Det er noget, vi kan bakke op om.

Forholdet 4:1:1 i grenkæden er vigtigt, fordi hver aminosyre har en anden rolle:

Leucine: den vigtigste BCAA til proteinopbygning og muskelvækst. Derfor er der et højere forhold af den.
Isoleucin: Denne BCAA øger energi og restitution.
Valin: reparerer og vedligeholder sunde muskler for at holde dig fit i kamp.

Hvad er forskellen mellem EAA og Impact Whey Protein?

Begge disse bestsellere har den samme aminosyreprofil, så hvad er forskellen?

EAA indeholder en ekstra mængde BCAA i de optimale forhold til muskelopbygning. Sød musik i vores ører. Udover det indeholder EAA nul kalorier og nul sukker, i modsætning til Impact Whey Protein. Dette er perfekt, hvis du arbejder mod et vægttabsmål eller følger en kaloriefattig diæt.

EAA er spot on til at hjælpe dig med at få de aminosyrer, du har brug for, uden at du behøver at bekymre dig om de ekstra kalorier. Og endnu bedre, hvis du foretrækker en saftigere shake, blandes den så den minder mere om juice end mælkeprotein.

Hvilken skal du vælge?

Hvis du er lige så ubeslutsom som mig, er det måske ikke det, du har lyst til at høre, men begge er et godt valg, hvis din prioritet er muskelopbygning. Impact EAA er måske et bedre valg, hvis du reducerer dit kalorieindtag og foretrækker en lettere, saftigere shake. EAA er også mere skræddersyet til muskelopbygning på grund af det optimale 4:1:1-forhold af BCAA.

Kort fortalt

Forhåbentlig er du blevet lidt mere klar over forskellen mellem EAAs og Impact Whey Protein end du var før. Jeg ved, at jeg er det. Men nu er det altså op til dig. Valget er dit, så hvad vil det blive?

BCAA til kvinder | Hvad er BCAA'er? Skal man tage det?

Kosttilskud

BCAA til kvinder | Hvad er BCAA'er? Skal man tage det?

2019-09-28 12:44:59Skrevet af Alice Pearson

EAA vs BCAA | Hvad er forskellen? Er det nødvendigt?

Kosttilskud

EAA vs BCAA | Hvad er forskellen? Er det nødvendigt?

EAA'er og BCAA'er gjort enkelt.

2021-12-09 16:40:23Skrevet af Claire Muszalski

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her