Ernæring

Ernæringsekspertens dom over “superfoods”

Vi vil ikke afsløre for meget for tidligt, men det viser sig, at ernæringsekspert Richie Kirwan ikke er fan af “superfoods”.

Okay, vent lige lidt. Det er måske ikke helt fair. Det er ikke fødevarerne, der er problemet, men navnet. “Superfoods” er et af hans mindst foretrukne ernæringsbegreber.

Hvad er “superfoods”?

Det er først og fremmest det faktum, at der ikke findes nogen fast definition på superfoods, der får alarmklokkerne til at ringe. Generelt set er en “superfood” en fødevare, som enten har et højt indhold af et bestemt næringsstof eller har en åbenlys sundhedsfordel. Det lyder en smule vattet for os. Superfoods er en drøm for marketingfolk – enhver fødevare kan kaldes en “superfood”, hvis den formuleres på en bestemt måde.

Mørkegrønne bladgrøntsager

Dette omfatter:

  • Grønkål
  • Rødbede
  • Spinat
  • Kål

Disse er fyldt med næringsstoffer og er fyldt med fibre, folinsyre, calcium, magnesium og jern. De er blevet forbundet med bedre hjerte-kar-sundhed, lavere risiko for demens og endda type 2-diabetes. De lyder nu ret super, men hvis du tvangsfodrer dig selv med kål dag ud og dag ind, kan magien hurtigt forsvinde.

Greenie | Grøn smoothie med spinat og vegansk proteinpulver

Sunde Opskrifter

Greenie | Grøn smoothie med spinat og vegansk proteinpulver

2018-01-12 09:10:34Skrevet af Caroline Bryant

Bær

Dette omfatter:

  • Blåbær
  • Brombær
  • Jordbær

De er perfekte til smoothies, som fyld i morgenmaden og som topping til morgenmadsskåle og endda som en fantastisk dessert. Bær har tendens til at være kaloriefattige i forhold til andre frugter og er rige på polyfenoler. For dem af os, der ikke taler ernæringsekspert, er polyfenoler farvestofferne i frugter, og de har antiinflammatoriske egenskaber.

Vitaminrige smoothie bowls på 3 måder | Protein morgenmad

Sunde Opskrifter

Vitaminrige smoothie bowls på 3 måder | Protein morgenmad

Hvilken bedre måde at starte din dag på end med et løft af essentielle vitaminer?

2020-03-28 19:29:53Skrevet af Lauren Dawes

Fed fisk

Dette omfatter:

  • Laks for dens langkædede omega-3 fedtsyrer

Folk med et højere indtag af fed fisk oplever ofte en lavere risiko for hjertesygdomme og bedre hjernesundhed, når de bliver ældre.

Hvad er Omega-3? | Fordele, Bivirkninger og Dosering

Kosttilskud

Hvad er Omega-3? | Fordele, Bivirkninger og Dosering

Find ud af hvordan dette kosttilskud faktisk virker.

2019-07-24 06:35:48Skrevet af Grant Koch

Mørk chokolade

Dette er for chokoladeelskere. Selvom vi alle ved, at sande chokoladeelskere er til mælkechokolade. Intet af det der nonsens med højt kakaoindhold for os. Beklager, mørk chokoladeelskere.

Men mørk chokolade er ligesom bær fyldt med polyphenoler og antioxidanter. Derfor er indtagelse af mørk chokolade forbundet med bedre hjertesundhed, lavere blodtryk og bedre hukommelse og humør. Desværre indeholder mørk chokolade stadig mange kalorier, men du behøver ikke at have masser af det for at høste fordelene.

Mørk Chokolade Popcorn Bark | No-Bake Snacks

Sunde Opskrifter

Mørk Chokolade Popcorn Bark | No-Bake Snacks

Denne ultimative godbid er lige, hvad din hviledag Netflix-maraton har manglet

2020-09-24 14:24:54Skrevet af Lauren Dawes

Avocado

Kontroverser på vej…

Avocado er kendt for sit hjertesunde umættede fedtstof og mineraler som magnesium, men Richie er bare ikke med på den. Han har tydeligvis ikke set hypen om avocado og pocheret æg på ristet brød. Vi får store red flag-vibes fra Richie for dette.

Det er vigtigt at bemærke, at han ikke har så meget imod den grønne skønhed, der bragte os guacamole. Han er bare ikke så vild med det. Hver sin smag, tror vi.

5 sundhedsmæssige fordele ved avokado 

Ernæring

5 sundhedsmæssige fordele ved avokado 

Vægttab, hjertesundhed, fordøjelse og meget mere. 

2021-11-05 16:38:24Skrevet af Claire Muszalski

Chiafrø

Chiafrø indeholder umættede fedtstoffer, som er gode for hjertesundheden, og fibre, som er gode for tarmsundheden, så de er hele hypen i øjeblikket. Og det med rette. De har også et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, som ikke er så lette at finde i andre fødevarer, hvis du ikke er fan af fed fisk.

Chiafrø og 11 fordele for din sundhed

Ernæring

Chiafrø og 11 fordele for din sundhed

Hvem havde troet, at der kunne være så meget godhed i dette lille frø?

2019-08-16 12:34:02Skrevet af Claire Muszalski

Gurkemeje

Krydderiet, der giver så mange karryretter deres karakteristiske gule farve. Men vær opmærksom på dette: Hvis du skal lave mad med det, vil det gøre alle dine træskeer gule. Det har været stjernen i mange nyere videnskabelige undersøgelser, som primært har fokuseret på dets antiinflammatoriske virkninger. Beviserne er ikke helt entydige, men det er lækkert i en karryret – og hvis det så også er fuld af fordele, er det endnu bedre.

Ærligt talt er Richie ikke så meget interesseret i, om du fylder dit køkken med chiafrø, avocado, laks og bær – og hvis du gør det, er det jo fint, så længe du gør det sammen med en afbalanceret kost.

6 Fordele ved gurkemeje | Hvad er det? Hvor meget skal man tage?

Kosttilskud

6 Fordele ved gurkemeje | Hvad er det? Hvor meget skal man tage?

Hvordan "livets krydderi" gavner vores hjerter, sind og bekæmper betændelse.

2021-05-19 15:00:21Skrevet af Claire Muszalski

Kort fortalt

Alle disse fødevarer er en god tilføjelse til en velafbalanceret kost. Men næste gang en fødevare hævdes at være “super”, så overvej at lave din egen forskning for at finde ud af hvorfor. Hvis du ikke kan lide chiafrø og bare sluger dem uden anden grund end deres påståede fordele, så er de ikke så super. “Superfood” giver indtryk af fødevarer, som du skal spise, men det er ikke tilfældet. Det er fake news. Hvis du kan tilføje dem til din kost, er det fint. Hvis ikke, så lad være med at være oppe hele natten og bekymre dig om det.

Ernæringsekspert forklarer, hvad der gør det svært at tabe sig

Ernæring

Ernæringsekspert forklarer, hvad der gør det svært at tabe sig

2021-11-30 18:00:22Skrevet af Monica Green

Er denne influencers kosttilskud effektiv? | Ernæringsekspert anmelder

Ernæring

Er denne influencers kosttilskud effektiv? | Ernæringsekspert anmelder

Få et indblik i denne influencers kosttilskudsrutine.

2021-10-26 17:41:38Skrevet af Emily Wilcock

Vores artikler skal kun bruges til informative og uddannelsesmæssige formål og må aldrig tages udgangspunkt i som værende lægehjælp. Hvis du er bekymret for dit helbred, så anbefales det at konsultere en sundhedsfaglig professionel, inden du tager kosttilskud eller introducerer større ændringer i din kost.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Forfatter og ekspert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her