Livsstil

De psykiske fordele ved motion

Fordelene ved fysisk træning er ikke kun begrænset til de tilpasninger, du foretager til din kondition, styrke eller størrelse – de strækker sig også til dit sind.

Hvis du føler dig overvældet i dit daglige liv, kan introduktion til regelmæssig motion, som du nyder, give et outlet, der hjælper dig med at håndtere stress, nyde livet og øve mindfulness-teknikker.

7 Psykiske fordele ved motion

1. Forbedret søvn

Regelmæssig motion kan hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og endda sove i længere perioder med bedre kvalitet. Fysisk aktivitet hjælper dig med at bruge mere tid i dyb søvn, det er her kroppen genopretter sit liv. Fysisk træthed bidrager også til at føle sig træt og hjælper således med at tilskynde dit sind til at lukke ned, når det er tid til at sove.

Find ud af, hvorfor søvn er så vigtigt i denne artikel

2. Positive ændringer i humør

Motion øger produktionen af hormoner som serotonin og endorfiner i blodet, som man ved midlertidigt forbedrer din mentale tilstand ved at få dig til at føle dig fysisk godt tilpas. Forøgelser i serotonin kan være kroniske som et resultat af regelmæssig træning, hvilket kan reducere symptomer på depression på lang sigt.

3. Øget selvtillid

Sammen med at føle sig mere energisk og andre forbedringer i dit humør, kan motion hjælpe med at øge din selvtillid, når du føler dig mere autonom og din selvtillid forbedres. At føle sig fit og stærk kan hjælpe med at forbedre følelsen af ​​selveffektivitet, og fysisk træning kan hjælpe med at styre din kropssammensætning, hvilket kan resultere i, at du får en mere positiv mening om din egen krop og øger din selvtillid.

Lær hvordan træning hjalp Bethany med at blive kropssikker i denne artikel

4. Nedsat stress

Regelmæssig træning øger cortisol, et stresshormon, i en kort periode efter intense træningsperioder. Cortisol har generelt negative virkninger på kroppen og er til stede, når livsspændingen er høj – hvilket kan resultere i vægtøgning og dårlig søvn. Når kroppen udsættes for kortisol i korte perioder, tilpasser den sig, mens kronisk eksponering resulterer i skadelige virkninger.

I sidste ende giver regelmæssig træning kroppen mulighed for at blive mere tolerant over for kortisol og håndtere det mere effektivt, hvilket betyder, at livsstress har mindre negativ indvirkning på dit velbefindende.

Kunne yoga hjælpe dig med stress? Finde ud af…

Stress af med yoga | Afslapningsteknikker

Træning

Stress af med yoga | Afslapningsteknikker

2020-12-17 10:29:45Skrevet af Jack boardman

5. Reduceret angst

Motion frigiver kemikalier kendt som endorfiner og andre hormoner som serotonin. Endorfiner produceres af kroppen og hæmmer smertesignaler, samtidig med at du føler dig godt tilpas med en snert af fornøjelse. Akademisk forskning viser, at dette kan være effektivt til at reducere virkningerne af angst og depression, og derfor er motion bredt accepteret som en effektiv metode til at reducere deres symptomer.

Find ud af, hvordan Ryan brugte træning for at overvinde sin angst …

Han overvandt sin angst med træning | Ryans historie

Træning

Han overvandt sin angst med træning | Ryans historie

2019-09-23 12:37:01Skrevet af Lauren Dawes

6. Øget energi

Logisk set forventer du at være mere træt, hvis du træner hele tiden, men det modsatte er tilfældet. Dette skyldes, at regelmæssig træning fører til bedre søvnkvalitet, og at dine muskler er bedre tilpasset til at udføre – begge resulterer i, at du føler dig mere energisk (når du er kommet dig tilbage fra det forrige træningspas!). At vænne sig til at træne regelmæssigt kan også føre til anden sundhedssøgende adfærd, såsom at foretage positive ændringer i din diæt, som også kan bidrage til øgede energiniveauer i løbet af dagen.

7. Forbedret selvværd

At blive mere fit hjælper med at øge følelsen af ​​selveffektivitet og uafhængighed, samtidig med at du styrer din kropssammensætning. Det giver dig også et afsætningsmulighed for at arbejde hen imod langsigtede og kortsigtede fitnessmål. Alle disse hjælper dit sind til at tegne et mere positivt billede af dig selv.Scott Whitney

Scott Whitney

Forfatter og ekspert

Scott udviklede en lidenskab for sport og performance gennem at konkurrere i langdistanceløb og bouldering inden studiet på universitetet. Scotts akademiske resultater inkluderer en BSc-hons i sportsterapi og en MSc-grad i styrke og konditionering. Han er også medlem af The Society of Sports Therapists and CIMSPA. Tidligere har han arbejdet med amatører og elite atleter, lige fra universitetsidrætshold til elite rugbyliga atleter og Team GB roere. Han arbejder i øjeblikket med forskellige fitnesscentre i udvikling og levering af træningsprogrammer for amatøratleter og fitness folk. Mens passive behandlinger forbliver i hans arsenal som sportsterapeut, bruger Scott sine evner til at fremme fysisk aktivitet for at bekæmpe fedme, lændesmerter og andre sportsskader og samtidig sørge for programmer til atletisk udvikling. Som nyuddannet bestræber Scott sig på at få erfaring, hvor det er muligt med rådgivning og deling af viden undervejs. Han mener, det er vigtigt at praktisere det, du prædiker om, så i hans fritid, praktiserer Scott olympisk vægtløftning og nyder at være aktiv udendørs i al slags vejr, skønt han stadig mener, at det er vigtigt at give god tid til sociale aktiviteter.


Se dagens tilbud og få dine favoritter med gode rabatter. Klik her